Ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες: μια ανατολίτικη ματιά στην αρμονία

Η ιαπωνική δίαιτα 14 ημερών είναι απίστευτα δημοφιλής: είναι φθηνή, διαρκεί μόνο δύο εβδομάδες και, το πιο σημαντικό, δίνει ένα εγγυημένο αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά για να γίνεις μια όμορφη γκέισα, πρέπει να δείξεις μια πραγματικά σαμουράι αντοχή!

Η λεπτή ηρωίδα ενός ιαπωνικού καρτούν είναι παράδειγμα προς μίμηση για όσους θέλουν να χάσουν βάρος

Η ιαπωνική δίαιτα για αδυνάτισμα μας συνεπαίρνει με το όνομά της και μόνο! Εν μέρει λόγω της δημοτικότητας των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων και ταινιών, κατά την άποψή μας, μια Γιαπωνέζα είναι ένα άνευ όρων συνώνυμο της αρμονίας και της χάρης.

Ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες: εν συντομία για την κύρια

 • Διάρκεια:14 ημέρες;

 • Ιδιαιτερότητες:δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες πρωτεΐνης, αυστηρή, απαιτεί μια προκαταρκτική ψυχολογική στάση.

 • Το αποτέλεσμα της ιαπωνικής δίαιτας:μείον 5-8 κιλά?

 • Συνιστώμενη συχνότητα:όχι περισσότερο από δύο φορές το χρόνο·

 • Πρόσθετο αποτέλεσμα:μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος (με την επιφύλαξη της σωστής εξόδου από τη διατροφή).

 • Η ιαπωνική διατροφή δεν είναι κατάλληληέγκυες, θηλάζουσες, με γαστρίτιδα και έλκη, καθώς και άτομα με ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, καρδιακές διαταραχές. Πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας!

Ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες: πρωτότυπη ή εικασία;

Από το μενού της ιαπωνικής δίαιτας λείπει το εξωτικό σούσι, όλα τα προϊόντα είναι απλά και οικεία.

Δεν θα υπάρχουν εξωτικά - όλα τα προϊόντα που επιτρέπονται στην ιαπωνική διατροφή για 14 ημέρες είναι καλά και είναι γνωστά από καιρό στους Ευρωπαίους. Αυτό είναι ένα σαφές πλεονέκτημα, επειδή ο κίνδυνος μιας ξαφνικής αλλεργίας ελαχιστοποιείται και τα απαραίτητα συστατικά για ένα γεύμα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο πιο μικρό και μέτριο παντοπωλείο.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα γιατί αυτή η δίαιτα για απώλεια βάρους ονομάζεται ιαπωνική. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, εφευρέθηκε σε μια συγκεκριμένη κλινική του Τόκιο, σύμφωνα με άλλες, το όνομα εμπνεύστηκε από την απλότητα και το σαφές πρόγραμμα διατροφής, το οποίο ακολουθεί το αναμενόμενο εμπνευσμένο αποτέλεσμα (με τον Ιαπωνικό τρόπο, έτσι δεν είναι; Ενεργήστε σύμφωνα σύμφωνα με τους κανόνες, προσπαθήστε το καλύτερο και θα ανταμειφθείτε) .

Επιπλέον, η ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες, η οποία έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, είναι μέτρια τόσο στη σύνθεση όσο και στη θερμιδική περιεκτικότητα των επιτρεπόμενων τροφών, και αυτό την κάνει επίσης να σχετίζεται με την παραδοσιακή δίαιτα της Άπω Ανατολής. Η Γιαπωνέζα διατροφολόγος Naomi Moriyama είναι σίγουρη ότι η νεότητα και η μακροζωία των συμπατριωτών της τους επιτρέπουν να διατηρούν μια σχετικά μικρή ποσότητα υδατανθράκων στο καθημερινό τους μενού και σε μικρές μερίδες.

Σύμφωνα με τον Moriyama, οι Ιάπωνες καταναλώνουν κατά μέσο όρο 25% λιγότερες θερμίδες από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, δεν συνηθίζεται να τρώμε πατατάκια, σοκολάτα, ζαχαροπλαστεία και οι Ιάπωνες γενικά έμαθαν για το βούτυρο μόνο στις αρχές του εικοστού αιώνα από τους Ευρωπαίους και εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Δηλαδή, η επιλογή υγιεινών τροφίμων με μέτρο είναι εθνικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας της Ιαπωνίας. Και η ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες συμμορφώνεται πλήρως με αυτήν την απαίτηση, παρά τις τυπικές διαφορές με τη συνήθη διατροφή των απλών κατοίκων της πολιτείας του Ειρηνικού.

«Σαμουράι» κανόνες της ιαπωνικής διατροφής

Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, το μέτρο, δυστυχώς, είναι ασυνήθιστο και η μείωση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνονται μπορεί να είναι μια πραγματική τραγωδία. Επιπλέον, η ιαπωνική δίαιτα για απώλεια βάρους περιλαμβάνει πραγματικά σοβαρούς περιορισμούς.

Η κύρια χορταστική ουσία στην ιαπωνική διατροφή είναι η πρωτεΐνη που λαμβάνεται από αυγά κοτόπουλου, κοτόπουλο, βοδινό κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι υδατάνθρακες υπάρχουν στα κράκερ και μερικά από τα επιτρεπόμενα λαχανικά, λίπη υπάρχουν στο ελαιόλαδο, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα και το ντρέσινγκ σαλάτας, καθώς και στο κρέας και τα ψάρια.

Οι φυτικές ίνες βρίσκονται σε αφθονία στα λαχανικά και τα φρούτα, η ποσότητα των οποίων δεν ρυθμίζεται καν σε κάποιες μέρες της δίαιτας, οπότε το στομάχι πιθανότατα θα κάνει καλά τη δουλειά του. Ο καφές και το πράσινο τσάι όχι μόνο σας κρατούν σε ενέργεια, αλλά περιέχουν και υγιή αντιοξειδωτικά (γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε τσάι και καφέ υψηλής ποιότητας, πάντα φυσικά, χωρίς αρώματα και πρόσθετα).

Όπως μπορείτε να δείτε, όλα τα κύρια θρεπτικά συστατικά στη ιαπωνική διατροφή υπάρχουν, αν και με σοβαρούς περιορισμούς στη σύνθεση και την ποσότητα. Επομένως, η δίαιτα δεν μπορεί να ονομαστεί ισορροπημένη και η παρακολούθηση της για περισσότερες από δύο εβδομάδες είναι επικίνδυνη για την υγεία. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις 14 ημέρες, το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς ευχαρίστηση στη μείωση της ποσότητας υδατανθράκων στο μενού: σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να αισθανθείτε πόνους στο σώμα, αδυναμία και πονοκέφαλο. Εάν εμφανιστούν τέτοια συμπτώματα, βγείτε από τη δίαιτα και επισκεφτείτε οπωσδήποτε έναν γιατρό!

Το ποτό σύμφωνα με την ιαπωνική δίαιτα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πίνετε άφθονο καθαρό μη ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να βοηθήσετε όχι μόνο το στομάχι να αισθάνεται γεμάτο, αλλά και να εξασφαλίσετε την αποβολή των επεξεργασμένων ζωικών πρωτεϊνών.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της ιαπωνικής δίαιτας για 14 ημέρες είναι η αυστηρή τήρηση του σχεδίου της. Δεν μπορείτε να συγχέετε τις μέρες και, κατά βούληση, να αντικαταστήσετε ορισμένα προϊόντα με άλλα, ακόμη και παρόμοια. Ίσως μόνο ο πρωινός καφές μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση - μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς συνέπειες με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη. Συνιστάται να αρνηθείτε το αλάτι για όλη τη διάρκεια της δίαιτας, αλλά αν αυτή η απαγόρευση είναι κρίσιμη για τους γευστικούς σας κάλυκες, τότε προσθέστε αλάτι στο φαγητό ελάχιστα.

Ένας μικρός αριθμός γευμάτων την ημέρα (μόνο τρία αντί για τα πιο υγιεινά 5-6) και κανένα σνακ μπορεί επίσης να είναι δύσκολο για την ιαπωνική διατροφή, προετοιμαστείτε για αυτό. Φάτε δείπνο τουλάχιστον μερικές ώρες πριν τον ύπνο και ξεκινήστε το πρωί με ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι - αυτό είναι καλό για το μεταβολισμό και σας επιτρέπει να υπομείνετε καλύτερα την έλλειψη πρωινού.

Δεδομένου ότι η ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες είναι αυστηρή, είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να την εισάγουμε «εκτός». Εάν αποφασίσετε να χάσετε βάρος στα "Ιάπωνα", μην είστε πολύ τεμπέλης για να κάνετε την προκαταρκτική εργασία: όχι μόνο ρυθμίστε τον εαυτό σας ψυχολογικά, αλλά και προετοιμάστε το σώμα σας, τουλάχιστον λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίαιτας, εγκαταλείποντας γλυκά και γρήγορο φαγητό και μείωση του συνηθισμένου μεγέθους της μερίδας. Στο τέλος της δίαιτας, η ανταμοιβή για το σθένος θα είναι ένα ευχάριστο μείον στη ζυγαριά - σε 14 ημέρες, η ιαπωνική δίαιτα υπόσχεται να απαλλαγεί από τουλάχιστον πέντε επιπλέον κιλά.

Λίστα αγορών 14 ημερών Ιαπωνικής Διατροφής

 • Κόκκοι καφέ πρώτης κατηγορίας ή αλεσμένοι - 1 συσκευασία

 • Πράσινο τσάι της αγαπημένης σας ποικιλίας (χωρίς πρόσθετα και γεύσεις) - 1 συσκευασία

 • Φρέσκα αυγά κοτόπουλου - 2 ντουζίνες

 • Φιλέτο θαλάσσιου ψαριού - 2 κιλά

 • Άπαχο βόειο κρέας, πολτός - 1 κιλό

 • Φιλέτο κοτόπουλου - 1 κιλό

 • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - 500 ml

 • Λευκό λάχανο - 2 μεσαίου μεγέθους πιρούνια

 • Φρέσκα καρότα - 2-3 κιλά

 • Κολοκυθάκια, μελιτζάνες - 1 κιλό συνολικά

 • Φρούτα (εκτός από μπανάνες και σταφύλια) - 1 κιλό συνολικά

 • Χυμός ντομάτας - 1 λίτρο

 • Κεφίρ - 1 λίτρο (αγοράστε φρέσκο, μην το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση! )

 • Επιλεγμένα λεμόνια - 2 τεμ

Ιαπωνική δίαιτα: μενού για ανθεκτικούς

Η σύνθεση της ιαπωνικής δίαιτας για 14 ημέρες συχνά συγκρίνεται με τη λεγόμενη «χημική δίαιτα» - ένα πρόγραμμα γευμάτων που εφευρέθηκε από τον Αμερικανό γιατρό Osama Hamdiy για τη θεραπεία της παχυσαρκίας σε διαβητικούς. Ακριβώς όπως η δίαιτα Hamdia, η ιαπωνική δίαιτα εκμεταλλεύεται το αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης της πρόσληψης υδατανθράκων ενώ αυξάνει την πρωτεΐνη.

Ως αποτέλεσμα, η χημεία των μεταβολικών διεργασιών του σώματος αναδομείται, το συσσωρευμένο λίπος καίγεται γρήγορα και οι ενισχυμένοι μύες εμποδίζουν το σχηματισμό νέων. Ωστόσο, η χημική δίαιτα και η ιαπωνική δίαιτα έχουν δύο θεμελιώδεις διαφορές: στη χημική δίαιτα, η ποσότητα των μερίδων δεν είναι περιορισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδυάσετε ένα μενού απώλειας βάρους με άσκηση χωρίς φόβο να πέσετε χωρίς δύναμη. αλλά το μενού της ιαπωνικής δίαιτας είναι πολύ μονότονο και, σε αντίθεση με τη δίαιτα Hamdi, έχει σχεδιαστεί μόνο για δύο εβδομάδες. Ωστόσο, για πολλούς, η σχετικά μικρή διάρκεια της ιαπωνικής δίαιτας είναι ένα συν. 14 ημέρες μαρτύρων - και μπορείτε να επιδεικνύεστε με ένα φόρεμα δύο νούμερα μικρότερο!

Ιαπωνική δίαιτα για 14 ημέρες: πλήρες μενού

Να θυμίσουμε ότι η ιαπωνική δίαιτα για 2 εβδομάδες, το μενού της οποίας είναι αρκετά αυστηρό, δεν επιτρέπει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα και στη διατροφή. Εάν θέλετε να έχετε το αποτέλεσμα, πρέπει να ακολουθείτε αυστηρά το πρόγραμμα διατροφής.

Πρώτη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και γάλα.

 • Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο με φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

 • Βραδινό: 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι.

Δεύτερη μέρα

 • Πρωινό: μια φέτα ψωμί σίκαλης και καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με βραστό λάχανο και φυτικό λάδι.

 • Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι γιαούρτι.

Την ΤΡΙΤΗ μερα

 • Πρωινό: μια φέτα ψωμί σίκαλης αποξηραμένη σε τοστιέρα, ή ένα μπισκότο άζυμο χωρίς πρόσθετα, καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.

 • Βραδινό: 200 g ανάλατο βραστό μοσχαρίσιο κρέας, ωμό λάχανο σε φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Τέταρτη ημέρα

 • Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.

 • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

 • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Πέμπτη ημέρα

 • Πρωινό: ένα μικρό φρέσκο καρότο με το χυμό ενός λεμονιού.

 • Μεσημεριανό: βραστό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

 • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Έκτη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: ανάλατο βραστό κοτόπουλο (500 g) με σαλάτα από φρέσκο λάχανο και καρότα σε φυτικό λάδι.

 • Βραδινό: μικρά φρέσκα καρότα και 2 βραστά αυγά.

Έβδομη μέρα

 • Πρωινό: πράσινο τσάι.

 • Μεσημεριανό: 200 γρ ανάλατο βραστό μοσχαρίσιο κρέας.

 • Βραδινό: 200 g φρούτα ή 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι ή 2 αυγά με φρέσκα καρότα σε φυτικό λάδι ή βραστό μοσχαρίσιο κρέας και 1 ποτήρι κεφίρ.

όγδοη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: 500 γραμμάρια βραστό κοτόπουλο χωρίς αλάτι και καρότο και σαλάτα λάχανου σε φυτικό λάδι.

 • Βραδινό: φρέσκα μικρά καρότα με φυτικό λάδι και 2 βραστά αυγά.

Ένατη μέρα

 • Πρωινό: μέτριο καρότο με χυμό λεμονιού.

 • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

 • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

δέκατη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: 50 γραμμάρια τυρί, 3 μικρά καρότα σε φυτικό λάδι και 1 βραστό αυγό.

 • Βραδινό: 200 γραμμάρια οποιουδήποτε φρούτου.

Ενδέκατη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.

 • Μεσημεριανό: κολοκυθάκια ή μελιτζάνες τηγανητές σε φυτικό λάδι, σε οποιαδήποτε ποσότητα.

 • Βραδινό: 200 g βραστό βοδινό κρέας χωρίς αλάτι, 2 βραστά αυγά και φρέσκο λάχανο σε φυτικό λάδι.

Δωδέκατη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη και μια φέτα ψωμί σίκαλης.

 • Μεσημεριανό: 200 γραμμάρια βραστό ή τηγανητό ψάρι με φρέσκο λάχανο σε φυτικό λάδι.

 • Βραδινό: 100 γραμμάρια βραστό ανάλατο μοσχαρίσιο κρέας και ένα ποτήρι κεφίρ.

Δέκατη τρίτη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: 2 βραστά αυγά, βραστό λάχανο σε φυτικό λάδι και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.

 • Βραδινό: 200 g βραστό ή τηγανητό ψάρι σε φυτικό λάδι.

δέκατη τέταρτη μέρα

 • Πρωινό: καφές χωρίς ζάχαρη.

 • Μεσημεριανό: βραστό ή τηγανητό ψάρι (200 gr), φρέσκο λάχανο με ελαιόλαδο.

 • Βραδινό: 200 γραμμάρια βραστό μοσχαρίσιο κρέας, ένα ποτήρι γιαούρτι.

Πιστεύεται ότι αυτή η ιαπωνική δίαιτα για απώλεια βάρους είναι μια από τις πιο «μακροχρόνιες» και το αποτέλεσμα που προκύπτει σε αυτήν μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια. Αλλά, φυσικά, το όνειρο θα παραμείνει ανέφικτο αν, αφότου φύγετε από τη δίαιτα, αρχίσετε να τρώτε υπερβολικά. Αφήστε το μέτρο που διδάσκει η ιαπωνική δίαιτα σε 14 ημέρες να γίνει συνήθεια.